Kliniğimizde; Protetik Tedavi, Endodonti, Ortodonti, Periodontoloji, Pedodonti, İmplantoloji, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi dallarında hizmet vermekteyiz.

Topluma çağdaş bilimsel bilgi rehberliğinde hasta odaklı, erişilebilir nitelikte, kaliteli ve güvenilir, bilinçlendirici, önleyici, tedavi edici ağız ve diş sağlığı hizmetleri sunmak.

 

İletişim

+90 (212) 259 20 98

+90 (531) 273 85 20

Harbiye, Sadun Apartmanı, Teşvikiye Cd. No:19 D:8, 34330 Şişli / İstanbul, Türkiye

info@bbcdental.com

Diş Beyazlatma

Güzel ve sağlıklı bir gülümsemeye uzanan yol, ışıldayan, parlak ve beyaz dişlerden geçer. Dişlerin iç ve dış faktörler nedeniyle mevcut renklerinde meydana gelen değişiklikler, diş beyazlatma ihtiyacını doğurur. Diş beyazlatma, hastaların estetik diş kaygısını ortadan kaldırmak için en çok tercih ettikleri yöntemlerden biridir. Beyazlatma sırasında kullanılan kimyasal malzemelerle dişlerin renklerinin açılması, bu sayede beyaz bir görünüme ulaştırılması hedeflenir.

Diş Beyazlatmada Hangi Yöntemler Uygulanır?

Diş beyazlatma işlemi temelde iki yöntemle yapılır. Ofis tipi beyazlatma ve ev tipi beyazlatma (bleaching) işlemlerinde ortak amaç dişlerdeki sarartının, lekelenmenin ve siyahlıkların giderilmesidir.

Ofis tipi beyazlatma işlemi, özel bir jel ve lazer cihazıyla dişlerin ortalama 50 dakikalık süre içerisinde temizlenmesidir. Dişte rahatsızlık veren rengi 2 ile 4 ton aralığında açan bu yöntem, diş hekimleri tarafından klinik ortamında uygulanır.

Ev tipi beyazlatma işlemi ise, hastanın ev ortamında uygulayabileceği, kendisinden alınan ölçüye uygun kalıplardaki jellerin yerleştirilesiyle yapılan beyazlatmadır. Genellikle ofis tipi beyazlatma ile koordineli giden bir işlemdir. Jel kontrolü ilgili hekim tarafından takip edilir.

Internal Bleaching olarak bilinen içten beyazlatma ise dişlerin içten dışa beyazlatılması şeklinde yapılır. Kanal tedavisi yardımıyla pulpa çıkarıldıktan sonra dişin içerisine sodyum perborat yerleştirilir ve ilgili kimyasalın çözünerek dişleri beyazlatması beklenir.

Lazerle diş beyazlatma da günümüzde sık tercih edilen, etkili ve hızlı bir beyazlatma çeşididir. Uygulama ile sararmış dişler yerine tek seansta hastanın gülüşüne canlılık katacak, bembeyaz dişlere sahip olmak mümkün hale gelir. İşlem süresinin kısa olması nedeniyle pek çok hasta tarafından başvurulan bir yöntemdir.

Diş Beyazlatma Ağrılı Bir İşlem midir?

Diş beyazlatma sürecinde ağrı veya acı sık karşılaşılan durumlardan biri değildir. Bu tip olumsuzlukların görülmesi durumunda ağrı kesici ile destekleme sağlanabilmektedir.

Diş Beyazlatma Kalıcı mıdır?

Dişlerde gerekli bakımın yapılması, zararlı alışkanlıkların tekrarlanmaması gibi durumlar, diş beyazlatmanın oldukça uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Ancak yeme-içme hassasiyetinin gösterilmediği durumlarda dişlerde yeniden sararma ve lekelenmeleroluşabilir. Özellikle işlemin yapıldığı ilk haftadan sonra aşırı sıcak-soğuk gıdaların tüketiminden kaçınılmalıdır. Diş sağlığının en önemli koşulu olan ağız bakımı diş beyazlatma işlemi sonrasında da aksatılmamalı, renklendirici gıdalardan uzak durulmalıdır.

Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanamaz?

Bizi Arayın Bizi Arayın