Kliniğimizde; Protetik Tedavi, Endodonti, Ortodonti, Periodontoloji, Pedodonti, İmplantoloji, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi dallarında hizmet vermekteyiz.

Topluma çağdaş bilimsel bilgi rehberliğinde hasta odaklı, erişilebilir nitelikte, kaliteli ve güvenilir, bilinçlendirici, önleyici, tedavi edici ağız ve diş sağlığı hizmetleri sunmak.

 

İletişim

+90 (212) 259 20 98

+90 (531) 273 85 20

Harbiye, Sadun Apartmanı, Teşvikiye Cd. No:19 D:8, 34330 Şişli / İstanbul, Türkiye

info@bbcdental.com

İmplant Tedavisi

Geçmişten bugüne eksik dişlerin tedavi edilmesinde pek çok yöntem uygulanmaktadır. Hem hasta konforu hem de estetik bir görünüm için günümüzde en çok tercih edilen eksik diş tedavilerinin başında gelen implant, çene kemiği içine yerleştirilerek desteklenen titanyum vidalarla ilgili sorunun ortadan kaldırılmasıdır. Implant tedavisinin en önemli avantajı komşu dişlere zarar vermeden hastaların diş eksiklerinin giderilebilmesidir. Bu sayede hem yeme-içme alışkanlıkları rutin seyrinde devam edebilmekte hem de hastanın gülüş estetiği geri kazandırılmaktadır.

İmplant Tedavisi Kimler İçin Uygulanabilir?

İmplant, 18 yaşın üzerinde olan ve çene-yüz gelişimini tamamlayan her bireye uygulanabilmektedir. Tedaviye başlanmadan önce hastanın uygunluk durumunu kontrol etmek için röntgen çekimi, genel sağlık durumu kontrolü, kullanılan ilaçların belirlenmesi gibi kapsamlı bir analiz süreci gerçekleştirilir. Hastada tedavi için herhangi bir sorun görülmemesi durumunda uygulamaya başlanır.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Implant tedavisinde işlem öncesi hastanın mevcut dişlerinin ölçüsü alınır ve çene kemiğinin durumu kontrol edilir. İstenilen sonucu elde edebilmek için kemiğin dişle bütünleşmesi gerekir.

Uygulama sırasında ağrı ve acı gibi şikayetleri minimal düzeye indirebilmek adına hafif dozlu sedasyon verilir veoperasyon başlar. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen dental implantların ilk aşaması implantın takılması ve diş etine geçici süreli bir başlık uygulanması işlemidir.

İki aşamalı olarak yapılan dental implantlarda implantın takılma süresinin ardından diş etinin kapatılması ve sonrasında iyileşmeye bırakılması söz konusudur. Daha sonra takılan protez başlık ile uygulama tamamlanır.

Dental implantların tek veya iki aşamalı olması ayırt edilmeksizin geçici süreli köprü yerleşimi ve 3 ile 6 ay arasında değişen iyileşme sürecinin takibi dikkate alınır. Bazı hastalarda dental implantların takılmasından sonra yeni dişler kısa sürede eklenebilmektedir. Bu sürede hasta rutin aktivitelerine ve yeme-içme alışkanlıklarına devam eder.

Genellikle dar çene kemiğini dayanıklı hale getirmek için uygulanan zirkonyum implantlar da implant tedavisi için tercih edilebilmektedir. Doğal diş görünümüne uygunluğu ve ışığı yansıtması ile estetik açıdan güzel bir görünüm oluştururlar. Vücuda herhangi bir zarar vermeyen, zaman içerisinde renk değişikliğinin gözlemlenmediği ve ağızda metalik bir tat bırakmayan zirkonyum implantlar günümüzde de sıklıkla uygulanmaktadır.

Diş İmplantları Neden Yapılır?

Diş eksikliği pek çok hastanın sosyal yaşamında hem estetik açıdan karşılaştığı bir sorun, hem de yeme-içme fonksiyonlarını etkileyen bir rahatsızlıktır. Dişler arasındaki eksikler çiğneme işlevinin istenilen şekilde yapılamamasına neden olurken çene eklemlerinde de farklı problemleri doğurabilir. Bu durum aynı zamanda gülüş estetiğini de etkileyen bir sorundur. Kişide özgüven kaybını tetikleyen diş eksiklikleri, ağız sağlığının korunması adına önemsenmesi gereken bir konudur.

Eksik dişlerin tamamlanması çene kemiğindeki erime problemine de etki etmektedir. Diş çekimi sonrası yapılan implant tedavilerinde kemik erimesi hızının önüne geçilebilir. Ağız içerisinde dişi kalmayan hastalarda, sabit veya hareketli protezin elverişli olmadığı durumlarda veya ağız içerisindeki protezin oynamasına bağlı hasta konforunu etkileyen problemlerde implant tedavisi tercih edilir.

İmplantlar Uzun Ömürlü müdür?

Implantlar, eksik dişler için yapılan uzun ömürlü bir tedavi uygulamasıdır. Ancak implantın başarısı etkileyen önemli kriterlerin başında, uygulanan implantın markası ve çeşidi kadar hastanın dişeti ve kemik yapısı gelir. Implant sonrası gerekli ağız bakımına özen gösterilmediği durumlarda da uzun vadede istenilen sonuçların elde edilmesi güçleşir. Diş eti iltihaplanmaları veya implantın kaybedilmesi gibi problemler oluşabilir. Bu nedenle öncelikli olarak rutin kontroller ve kişisel bakım gelir.

Bizi Arayın Bizi Arayın